Skärmmaterial

I vår ateljé i Anderslöv sker all sömnad av lampskärmarna till samtliga ZLAMP modeller. En kund med trasig ZLAMP lampskärm behöver inte slänga en hel lampa utan kan kontakta oss och beställa en ny skärm. 

Vi har flera olika alternativ på materialet till våra lampskärmar. Mest omtyckt och speciellt för oss är mullbärspapper som ger ett behagligt ljus som inte bländar.

Mullbärspapper

Mullbärspappret finns i flera olika nyanser där vit är det vanligaste. Pappret tillverkas för hand av fibrer från mullbärsträd och alla pappersark blir olika. Prickar och fläckar uppstår då delar av den yttre barken kan följa med under tillverkningen och även papprets tjocklek kan variera. Varje ark blir då unikt och bidrar till vårt unika ljus och dess charm.

Se våra tre olika nyanser nedan.

Offentlig miljö

Textil

Vi erbjuder två olika nyanser av slitstarka textilskärmar i vit eller offwhite. Textilierna som tillverkas i Sverige från Almedahls AB innehåller inte flamskyddsmedel eller skadliga pigment.

Se våra två nyanser nedan.

Opalplast

För er som har extra höga hygien eller slit-krav erbjuder vi ett vitfärgat alternativ av plast ej belagd med papper eller textil – opalplast. Denna hårdare och något glansiga plast är lätt att torka av och kan spritas.

Här syns bordslampan Trefot i Opalplast.

Stål

Våra plåtskärmar är gjorda av svenskt robust stål, är väldigt tåliga samt bländfria.

Här syns Karl pendellampa i grafitgrått, vår mest populära kulör.

Se nedan våra kulörer

  • Grafitgrå

  • Greige

  • Vit

Läder

Lädret vi använder oss av är LWG-certifierat och vegetabiliskt garvat, vilket innebär att det är kromfritt läder där växter använts vid framställningsprocessen utan miljöfarliga kemikalier. Det ger ett vackert högkvalitativt material som åldras med värdighet och som, med lite omsorg, består under en hel livstid. Lädret produceras i Toscana och kommer från Franska och Schweiziska kor avsedda för livsmedel som följer EU:s lagstiftning om djurskydd.
Skärmarna tillverkar vi själva i vår ateljé och finns i färgerna natur, cognac & mörkbrunt. 

  • Natur

  • Cognac

  • Mörkbrun

Mässing, rå patinerad

Mässingsskärmarna patinerar vi själva för hand i vår ateljé vilket gör att varje skärm blir unik. Mässing ger en ombonad och levande känsla i en miljö.

Här syns Karl pendellampa i rå patinerad mässing i tre storlekar.